Anne Sütünü Saklamanın 5 Yolu
Anne sütü bebek için gerekli olan tüm besin öğelerini içinde bulunduran mucize bir besindir. Çalışan ve her ortamda bebeğini emziremeyen anneler sütlerini önceden sağıp saklamayı tercih ediyorlar ancak anne sütünü saklamanın yolları vardır. Bebek sağlığı için bu saklama koşullarına dikkat edilmesi gerekir.

Süt konan kabın sterilize edilmesi gerekir

Süt konan kabın sterilize edilmesi gerekir

Şayet süt oda sıcaklığında yarım saatten fazla, buzdolabında 2 günden fazla süre saklanacaksa süt konacak kap veya biberon sterilize etmek için 10 dakika kadar bir süre tencerede kaynatmak gerekiyor veya sıcak su ve fırça yardımıyla sabunlu suyla yıkamalıdır.

Plastik kap kullanılması uygundur

Plastik kap kullanılması uygundur

Anne sütü saklamanın püf noktalarından biri, sütü doldurmak için cam kap yerine plastik olan bir kap kullanmak uygundur. Çünkü anne beyaz kan hücreleri cam kaba yapışma durumu plastiğe oranla daha fazla olur bu durumda bebeğin sütten alacağı faydayı azaltır.

Süt hemen buzdolabına kaldırılmalıdır

Süt hemen buzdolabına kaldırılmalıdır

Sütü buz dolabına en kısa süre içinde kaldırılması gerekir. Ancak böyle bir olanak yoksa en çok 6 saate kadar steril olan kap içinde güneş almayan serin bir yerde bekletmek gerekir.

Sütü bekletme süresi önemlidir

Sütü bekletme süresi önemlidir

Süt steril kap içinde buz dolabında 48 saat bekleyebilir veya yarım saat oda sıcaklığında beklettikten sonra dondurulabilir. Anne sütünü saklamanın yollarından biri olan eski model dediğimiz tek kapılı buz dolaplarında 2 hafta bekletilebileceği gibi, no-frost denen buzdolabı modellerinde süt 3 ay, 0 derce dondurucu modellerde ise 6 ay gibi bir süre saklanabiliyor.

Süt kabının üzerine doldurulduğu tarih mutlaka yazılmalıdır

Süt kabının üzerine doldurulduğu tarih mutlaka yazılmalıdır

Anne sütü kaba konurken genleşmeyi düşünerek kabın tamamını süt ile doldurmamak gerekir.Uygun olan doldurma şekli dörtte, üç oranında olmalıdır. Kabın üzerine mutlaka tarih yazılmalıdır ki önce eski tarihten başlayarak kullanılabilsin.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları